G&V
KBC

AGENDA

24/05/2021 Ophaalronde KGA
TERUG NAAR OVERZICHT
Vernieuwing wegdek en riolering op E403 tussen Moorsele en Wevelgem

Vernieuwing wegdek en riolering op E403 tussen Moorsele en Wevelgem

Mededelingen / Gemaakt op maandag 6 november 2017

Meer informatie over de werken is terug te vinden via onderstaande link:
https://wegenenverkeer.be/werken/vernieuwing-wegdek-en-riolering-op-e403-tussen-moorsele-en-wevelgem

Wat & hinder?
De werfzone begint net voor de tunnel van Wevelgem en eindigt aan de verkeerswisselaar E403/A19 in Moorsele.

Plaatsing signalisatie
Vanaf maandag 20 november tot en met woensdagochtend 22 november plaatst de aannemer alle nodige signalisatie (new jerseys, borden, belijning,…). Deze werken worden uitgevoerd met een mobiele werf. Tijdens deze signalisatiewerken moet het verkeer in de rijrichting Doornik overdag over twee versmalde rijstroken. ‘s Nachts moet dit verkeer over 1 rijstrook.

Eigenlijke werken
Vanaf woensdag 22 november (na de ochtendspits) starten de eigenlijke werken. De volgende ingrepen worden dan uitgevoerd:

Op de E403 wordt de riolering voor het oppervlaktewater op de autosnelweg volledig vernieuwd vanaf de tunnel in Wevelgem tot aan het verkeerscomplex Moorsele.
Daarnaast wordt de rijweg volledig opgebroken tot en met de fundering en dit vanaf de tunnel in Wevelgem tot aan het verkeerscomplex Moorsele.
Aangezien 1 tunnelkoker verkeersvrij zal zijn tijdens de werken wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de nodige herstellingswerken uit te voeren in de tunnelkoker.
Vanaf woensdag 22 november wordt het verkeer op de E403 in de rijrichting Brugge met behulp van doorsteken op de rijrichting Doornik gebracht. Alle verkeer moet vanaf dan in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. De oprit nr. 5 Wevelgem richting Brugge is afgesloten. Het verkeer richting Brugge moet omrijden via de N8 en vervolgens de oprit Bissegem naar de R8 nemen om dan via de A19 richting E403 te rijden. Ook de afrit A19 Kortrijk ter hoogte van de verkeerswisselaar E403/A19 in Moorsele is afgesloten op de E403 voor wie van Doornik komt. Wie vanuit Doornik naar Kortrijk wil moet de drie lussen nemen op de verkeerswisselaar.

Gerelateerd nieuws

Laat het klein gevaarlijk afval van jouw bedrijf ophalen aan een gunstig tarief

Laat het klein gevaarlijk afval van jouw bedrijf ophalen aan een gunstig tarief

Mededelingen / Gemaakt op vrijdag 30 april 2021

POM West-Vlaanderen organiseert eind mei 2021 opnieuw een ophaalronde voor klein gevaarlijk afval voor West-Vlaamse bedrijven, in samenwerking met Vanheede Environmental Services.

Dankzij deze collectieve ophaalronde* kunnen bedrijven hun klein gevaarlijk afval op een correcte manier laten ophalen, aan gereduceerde tarieven! Als erkende ophaler levert Vanheede ook de nodige attesten af waardoor bedrijven meteen voldoen aan de VLAREMA-voorschriften omtrent het verplicht scheiden van afvalfracties.

Wij komen graag langs bij jouw bedrijf om lege verfpotten, olieresten, chemicaliën, oude TL-lampen, spuitbussen, brandblussers, ... op te halen en te verwerken aan een voordelige prijs!

LEES MEER
Update werken

Update werken

Mededelingen / Gemaakt op woensdag 7 april 2021

Drieslaan + kruispunt Ballingstraat 4 januari’21 – 31 augustus ‘21

  • In deel 1 Drieslaan regenwater en vuilwaterafvoer geplaatst.
  • 12 april plaatsen riolering kruispunt Drieslaan / Martisan park.
  • Geen doorgaand verkeer mogelijk voor vrachtverkeer enkel plaatselijke doorgang voor voertuigen < 3,5 ton met sterke hinder.
  • Vanaf 13 april, plaatsen riolering in deel 2 Drieslaan.
  • Martisan park bereikbaar via Muizelstraat – Drieslaan – RP Drieslaan / Nijverheidslaan
LEES MEER