Eurofiber
G&V
KBC

AGENDA

07/09/2020 Basisopleiding bedrijfseerstehulp (16u)
08/09/2020 12:00 tot 14:00 Reanimatie en gebruik van een AED toestel
16/11/2020 Opleiding hanteren kleine blusmiddelen (4u)
17/11/2020 12:00 tot 14:00 Reanimatie en gebruik van een AED toestel
TERUG NAAR OVERZICHT
Boplan scoort ook als designbedrijf

Boplan scoort ook als designbedrijf

Voorstelling / Gemaakt op dinsdag 7 november 2017

Boplan, met thuisbasis Moorsele, ontwerpt, ontwikkelt en produceert duurzame, efficiënte veiligheidssystemen voor veeleisende omgevingen. Centraal doel is de bescherming van mensen, voertuigen, gebouwen en infrastructuur. Boplan werkt voor klanten als Ford, BMW, Mars, Danone, Coca-Cola, Nestlé, Nike, Siemens en IKEA. “Wie aan design denkt, denkt heel waarschijnlijk niet aan industriële veiligheidsproducten”, stelt Tom Devoldere, product manager bij Boplan. “En toch is Boplan dit jaar precies met dat soort producten in de prijzen gevallen. Natuurlijk zijn we daar bijzonder trots op, temeer omdat we de enige fabrikant van industriële producten zijn onder de winnaars.”

De winnende producten zijn de ‘Rackbull’ rekbeschermer en de ‘KP’ kolombeschermers. De ‘Rackbull’ is een hoogwaardige, impactbestendige bescherming voor de stijlen van magazijnrekken. In geval van een aanrijding door een vorkheftruck, zal de ‘Rackbull’ de botsingsenergie grotendeels absorberen. Zo wordt lichamelijk letsel door rekinstortingen voorkomen en blijven de magazijnrekken schadevrij. De ‘KP’ kolombeschermers doen min of meer hetzelfde, maar dan voor kolommen, zuilen en pilaren in magazijnen, productiehallen, luchthavens en parkings. De beide producten maken deel uit van de FLEX IMPACT® serie, een modulaire set materialen en tools voor aanrij beveiliging.

Vorm volgt de functie

“Veiligheid in industriële omgevingen is onze core business”, aldus Tom Devoldere. “Als we tijdens de ontwerpfase van onze producten dus een afweging moeten maken tussen veiligheid en design, komt veiligheid altijd – en met grote voorsprong – op de eerste plaats. In dat opzicht was het voor ons een prettige verrassing dat de jury van Designregio Kortrijk ook het ‘form follows function’ design van onze producten wist te smaken”, aldus Tom Devoldere.

Gerelateerd nieuws

Lokaal aanbod mondmaskers, ontsmettingsgel, gelaatsschermen, stickers, matten

Lokaal aanbod mondmaskers, ontsmettingsgel, gelaatsschermen, stickers, matten

Voorstelling / Gemaakt op vrijdag 15 mei 2020

Hierbij een laatste update van de lokale leveranciers van mondmaskers, handgel, zeep, ontsmettingszuilen, matten met verwittiging, stickers, borden en gelaatschermen :

LEES MEER
Verslag Algemene Vergadering GUMO

Verslag Algemene Vergadering GUMO

Voorstelling / Gemaakt op donderdag 6 februari 2020

Op woensdagavond 5 februari vond de Algemene Vergadering en tevens nieuwjaarsreceptie van de zone plaats. De vereniging telt intussen 50 leden en alle 50 werden ze uitgenodigd bij het bedrijf Dercor. Er werd een overzicht gepresenteerd van het jaar 2019, een visie op het jaar 2020 en Robbe Deflo van de gemeente Wevelgem kwam toelichting geven over de revitaliseringswerken en de stand van zaken ivm de vrachtwagenparking. We danken Dercor voor hun gastvrijheid. Er werden heel lekkere wijnen geproefd die ook verkrijgbaar zijn via Dercor. 

U kan de presentatie herbekijken via deze link : https://www.slideshare.net/secret/8UKABUvfKcS01b

LEES MEER