Eurofiber
G&V
Axxi

AGENDA

22/11/2019 Benchmarkingsessie HR Managers
25/11/2019 Ophaling Klein Gevaarlijk Afval week 25 november
26/11/2019 12u15 tot 13u45 : LunchXposee over aanwerving van grensarbeiders
TERUG NAAR OVERZICHT
HANSSENS CATERING OPENT SPECTACULAIRE GREENFIELD IN GULLEGEM

HANSSENS CATERING OPENT SPECTACULAIRE GREENFIELD IN GULLEGEM

Voorstelling / Gemaakt op maandag 9 september 2019

Hanssens Catering geeft werk aan alles bijeen ruim honderd mensen (45 werknemers, 65 chauffeurs) en is goed voor een omzet van 13 miljoen euro. Het bedrijf is gespecialiseerd in het beleveren van warme maaltijden aan scholen. Als bijkomende activiteit worden ook gerechten bezorgd in rusthuizen, speelpleinen of aan jeugdkampen. Maar de belangrijkste klanten zijn scholen die ter plaatse worden beleverd. In die sector moet de KMO de strijd aangaan met gevestigde namen en multinationals ook, genre Sodexo.

De investering is noodzakelijk om de concurrentie te trotseren, maar ook om te voldoen aan de nieuwste normen die scholen opleggen, heet het bij Hanssens. Dagelijks worden er op de nieuwe site 45.000 maaltijden kant-en-klaar gemaakt. Het kapitaal (18 miljoen euro) werd bijeengebracht via de banken en via eigen middelen, en dat op fifty-fifty basis. Naast de greenfield in Gullegem (de historische thuisbasis), heeft Hanssens Catering ook nog een filiaal in de Brusselse periferie en één in Oost-Vlaanderen (Oosterzele).

Een artikel uit www.madeinwest-vlaanderen.be

Gerelateerd nieuws

Ophaling Klein Gevaarlijk Afval week 25 november

Ophaling Klein Gevaarlijk Afval week 25 november

Voorstelling / Gemaakt op maandag 4 november 2019

Er wordt opnieuw een ophaalronde voor klein gevaarlijk afval op alle West-Vlaamse bedrijventerreinen georganiseerd. Tussen maandag 25 november en vrijdag 6 december kunt u uw lege verfpotten, olieresten, chemicaliën, oude TL-lampen, spuitbussen, brandblussers ... aan een voordelige prijs laten ophalen. Ook interesse om deel te nemen? Vul uiterlijk donderdag 21 november het ophaalformulier in via deze LINK : http://www.pomwvl.be/kga.

LEES MEER
LunchXposee over aanwerving van grensarbeiders op 26 november

LunchXposee over aanwerving van grensarbeiders op 26 november

Voorstelling / Gemaakt op donderdag 31 oktober 2019

Het aanwerven van grensarbeiders is een gangbare zaak in onze regio. Maar voor een nieuwe grensarbeider komt heel wat kijken bij deze stap. Deze LunchXposee zorgt ervoor dat u als bedrijf de grensarbeider goed kan begeleiden bij het in orde maken van de papierwinkel die hierbij komt kijken.

Deze aanwerving gaat vaak gepaard met een aantal concrete vragen zoals waar moeten sociale bijdragen worden betaald? Valt men onder de Franse sociale zekerheid of betalen we hier toch Belgische sociale bijdragen? Wat indien men een bezoek aan de huisarts brengt, waar kan men een terugbetaling genieten? Waar ontvangt men kinderbijslag? Heeft men bepaalde formaliteiten te vervullen? Waar zal mijn grensarbeider zijn belastingen dienen te betalen? Moet hij hier een aangifte indienen? Met dit LunchXposee wensen we hierop een antwoord te bieden. Na deze uiteenzetting zal u in staat zijn om de praktische vragen die uw grensarbeider u stelt te beantwoorden.

LEES MEER